Om oss

Om Degen Bakery

Degen Bakery är ett litet familjeägt bageri i Norrtälje, hjärtat av Roslagen. Vi gör bara en enda sak: färsk napolitansk pizzadeg. Degarna görs helt enligt Verace Napoletanas strikta kriterier och innehåller enbart italienskt tipo 00 mjöl från Napoli, vatten, salt och färsk jäst. Det här är ingen surdeg. Det här är ingen kalljäst deg. Det här är en napolitansk pizzadeg som har jäst i nästan två dygn i rumstemperatur, vilket ger den unik smak och fantastiska kvaliteter vid utbakning. Den här degen är fullt jämförbar med degar som tillverkas på traditionella pizzerior i Napoli, det har vi fått bekräftat på plats. Vår vision är att lära svenska folket hur man gör suveräna hemmapizzor med händerna: liiite krångligare men oändligt mycket godare!

Om oss

Den här resan startade med att David blev sjuk med en infektion i hjärnan och var sängliggande hela hösten 2021. När det blev dags för rehabilitering så fick han börja med att träna på att gå och rita cirklar. Gamla karriären såg ut att vara över, att sitta framför en dator var uteslutet, och David hade minst sagt en hel del överskottsenergi. Han började baka. Flera gånger per dag. Skämtade med sin italienska svåger Salvatore som är från Napoli om att vi borde öppna bageri i källaren. Salvatore svarade att om han ville ha en riktig utmaning så borde han satsa på pizzadeg, för det finns ingenting i närheten av okej i Sverige ännu. Okej, game on, David snöade in på pizzadeg. Han bakade hundratals pizzadegar utan att ens grädda en enda, för han visste att de inte var bra nog ännu. Receptet är ingen hemlighet, ingredienserna är ingen hemlighet, det är själva hantverket som är hemligheten. Och David blev besatt. Vi började ge bort degar till grannar och bekanta för att prova och utvärdera och plötsligt så fick ett par kockar prova degarna och sa att det var det bästa de provat. Salvatore höll med, han tyckte det smakade exakt som när han växte upp i Napoli. Och så föddes Degen Bakery i April 2022. När en lokal mataffär hörde av sig och ville sälja degarna så insåg vi att vi hade någonting riktigt bra på gång. Davids rehabiliteringsprojekt växte till en besatthet, ett familjeföretag, ett litet degbageri på bottenvåningen av vårt hemmahus. Vi brinner för att skapa en produkt av absoluta toppklass, ett äkta mathantverk. Och vi brinner för att göra den här produkten tillgänglig för alla. Vi vill flytta upp ribban rejält för vad svenska folket tycker är en bra hemmapizza, och vi hoppas att du vill vara med på resan. Testa och jämför! Ta hand om er, och hör av er och berätta hur det går!

Med vänlig hälsning, David & Signild Kvart