Foto: Niklas Veenhuis

Flytande pizzatruck serverade napolitansk pizza för 100 gäster mitt ute till havs.

Norrtälje, Roslagen – 24 juli 2024

I somras hände något oväntat i Roslagens skärgård: Degen Bakery backade upp sin napolitanska pizzatruck på en pråm fylld med 15 ton sand och bogserade den rakt ut på Ålands hav. Det blev sommarens mest oväntade pizzafest för över 100 gäster. Nu öppnar de för fler spännande bokningar inför sommaren.

Gå direkt till artikeln

Ta mig direkt till bokningen

Pressbilder

Foto: Niklas Veenhuis – klicka på bild för högupplöst version.

Flytande pizzatruck serverade napolitansk pizza för 100 gäster mitt ute till havs

Norrtälje, Roslagen – 24 juli 2024

I somras hände något oväntat i Roslagens skärgård: Degen Bakery backade upp sin napolitanska pizzatruck på en pråm fylld med 15 ton sand och bogserade den rakt ut på Ålands hav. Det blev sommarens mest oväntade pizzafest för över 100 gäster som anlände med småbåtar. Nu öppnar de för fler spännande bokningar inför sommaren.

Från början var eventet tänkt som en vanlig pizzakväll, för att tacka Erik Karlsson och Anna Kvicker som stöttat Degen Bakerys pizzatruckprojekt via crowdfunding. Men David Kvart, grundare av Degen Bakery, är också granne med Erik och Anna ute i skärgården, vilket gjorde det lätt att börja drömma större kring eventet.

–”Erik hade sedan barnsben haft en tanke om en musikfest på en flotte ute på öppet hav. Det fick oss att börja fundera, tänk om vi kan få ut trucken på vattnet?”, säger David Kvart.

– ”Föreställ dig att stå på en flytande sandstrand långt ute på havet och se solen gå ner i det spegelblanka vattnet… Och så trollar du dit en foodtruck som serverar nygräddad traditionell napolitansk pizza! Tivolibelysningen tänds, musiken börjar spela… Det var en galen idé som vi inte kunde släppa”, berättar David.

Vi tog oss an en logistisk utmaning: att bogsera ut en strand på öppet hav. Tack vare generösa samarbeten kunde en galen idé bli verklighet. Pråmen lånades ut av Östersjöfrakt, sand skänktes av Rodenåkarna, och lokala eldsjälar och vänner bistod med allt från grävskopa till GPS-navigering.

En tidig morgon i slutet av juli backade Micke Wiman försiktigt upp foodtrucken på pråmen. Emil Almesjö skopade ut sanden med grävskopa. Efter ett stopp på Tjockö kom rapporten: havet låg stilla.

– ”Drömmen var att ligga norr om Gisslingö. Men där är det öppet hav hela vägen upp till Bottenviken, så chansen att hitta en lugn dag är 2–3 gånger per sommar,” säger Erik Karlsson.

Idag var just en sån helt unik dag. Havet var kavlugnt. Nu började jakten på en grynna att sänka stödbenen på.

Med hjälp av småbåtar, plankor, GPS och sjökort hittade de till slut rätt. Motorn stängdes av. En fiskmås hördes i fjärran. Och så – ljudet av en båt som närmade sig. Gästerna var på väg.

– ”Det blev en upplevelse man förmodligen bara får vara med om en gång i livet. Båtarna lade till vid pråmen och gästerna fick äta nygräddade napolitanska pizzor. Havet var som olja. Helt magiskt.”, säger David.

Nu blickar Degen Bakery framåt mot sommaren och är bokningsbara för allt från udda event till vanliga fester – oavsett plats.

– ”Jag förälskade mig i den här trucken första gången jag såg den, helt utan att veta att alla andra bygger foodtrucks av personbilar och inte lastbilar – det insåg jag först efter att vi byggt klart den,” skrattar David. ”Men den har karaktär, och det handlar just om om upplevelser som vi skapar tillsammans med företag och privatpersoner. Vem vet var vi dyker upp nästa gång?”

Om Degen Bakery

Degen Bakery är ett familjeägt pizzabageri och foodtruckföretag baserat i Norrtälje, Roslagen. De specialiserar sig på napolitansk pizzadeg som säljs i dagligvaruhandeln, gjord med få noggrant utvalda ingredienser utan tillsatser. Degen Bakery levererar högkvalitativa pizzaupplevelser till både privatpersoner och företag.

Kontakt och mer information:

David Kvart, Pizzabagare och Grundare
Telefon: 0709-81 00 00
E-post: hello@degenbakery.se
Instagram: @degenbakery.se
Webbplats: www.degenbakery.se

Stort tack till

Erik Karlsson och Anna Kvicker
Emil Almesjö
Robert Strömberg
Robin Tydén
Anders Jansson
Niklas Karlsson
Micke Wiman
Viktor Hodin
Bafé Productions→

Och alla våra härliga skärgårdsvänner

Östersjöfrakt

Tack Östersjöfrakt för att ni gör skärgården levande! Vi rekommenderar hjärtligt alla som behöver frakt eller transport med pråm i Roslagen att ta kontakt med er. Utan er hade vi aldrig lyckats.

Läs mer om Östersjöfrakt→

Rodenåkarna

Roslagens mest lokala leverantör av grus, jord och krossmaterial såg till att vi hade femton ton sand med oss ut i ytterskärgården! Tusen tack för att ni är så flexibla och att ni hjälpte oss att göra verklighet av vår dröm!

Läs mer om Rodenåkarna→

Alla foton är tagna av Niklas Veenhuis som driver Bafé Productions
© Degen Bakery Roslagen AB, 2025