Här får ni lite förslag vad ni kan ha på pizzan, och den här sidan är under konstruktion!
Våga ät pizza utan tomatsås, och kom igen, hälften av pizzorna ska vara vegetariska, det är 2023!
Nu handlar det här om vad du ska ha på en premiumdeg. En deg som är noggrant jäst, mognad över tid, och gjord så att den ska smaka för Salvatore som det gjorde när han växte upp i Napoli. Det betyder inte att du inte kan ha ananas och jordnötter på den, men vi säger som Salvatore:
– ”It’s not pizza, it’s bread with topping. What the hell?!”
Eller en annan favorit: Varför är svenska pizzerior så fixerade vid att ha så sjuuukt mycket ruccola på sina pizzor? Det är som bröd med sallad. Så kom igen, våga testa lite nytt. Ha kul. Skapa tillsammans. Testa något av våra förslag här nedanför!
Det här är några exempel på ett par goda pizzor du kan testa att göra, och ingredienserna är skrivna i den ordningen du har dem på pizzan. Tänk på att när du ska göra ”vita” pizzor, dvs med tex färskost eller creme fraiche som botten, så måste du späda ut den med tex grädde så det inte blir degigt då det tar för lång tid att grädda.
Margaretha
Polpa Datterini (tomatsås)
Mozzarella
Parmigiano Reggiano D.O.P (parmesan)
Extra Virgin Olivolja D.O.P.
Färsk basilika
Kärleksudden
Polpa Datterini
Salami
Mozzarella
Chiliolja (mild)
Evert Taube
Naturell färskost
Chèvre & Fikon
Honung
Hackade valnötter
Södra Bergen
Färskost vitlök & örter
Bladspenat
Ostronskivling
Mozzarella
Soltorkade tomater