Topping

Här får ni lite förslag vad ni kan ha på pizzan, och den här sidan är under konstruktion!

Våga ät pizza utan tomatsås, och kom igen, hälften av pizzorna ska vara vegetariska, det är 2023!

Nu handlar det här om vad du ska ha på en premiumdeg. En deg som är noggrant jäst, mognad över tid, och gjord så att den ska smaka för Salvatore som det gjorde när han växte upp i Napoli. Det betyder inte att du inte kan ha ananas och jordnötter på den, men vi säger som Salvatore:

– ”It’s not pizza, it’s bread with topping. What the hell?!”

Eller en annan favorit: Varför är svenska pizzerior så fixerade vid att ha så sjuuukt mycket ruccola på sina pizzor? Det är som bröd med sallad. Så kom igen, våga testa lite nytt. Ha kul. Skapa tillsammans. Testa något av våra förslag här nedanför!

Det här är några exempel på ett par goda pizzor du kan testa att göra, och ingredienserna är skrivna i den ordningen du har dem på pizzan. Tänk på att när du ska göra ”vita” pizzor, dvs med tex färskost eller creme fraiche som botten, så måste du späda ut den med tex grädde så det inte blir degigt då det tar för lång tid att grädda.

Margaretha

Polpa Datterini (tomatsås)

Mozzarella

Parmigiano Reggiano D.O.P (parmesan)

Extra Virgin Olivolja D.O.P.

Färsk basilika

 

Kärleksudden

Polpa Datterini

Salami

Mozzarella

Chiliolja (mild)

 

Evert Taube

Naturell färskost

Chèvre & Fikon

Honung

Hackade valnötter

 

Södra Bergen

Färskost vitlök & örter

Bladspenat

Ostronskivling

Mozzarella

Soltorkade tomater